فکس مودم چیست؟

فکس مودم چیست؟

فکس مودم در واقع یک نسل جدید از دستگاه‌هایی است که همه ما تقریباً یک‌بار هم که شده در ادارات و سازمان‌ها با آن‌ها برخورد داشته باشیم. دستگاهی که طراحی شد تا امکان ارسال سریع اسناد و مدارک و رونوشت‌های روی کاغذ را به کاربران بدهد. این بار در نقش یک دستگاه دیجیتال کوچک ظاهر شده و کمی نوع ارسال و تبادل داده در آن متفاوت است.

ما در این مطلب از سایت ارتباط لند قصد داریم شما را با فکس مودم و مزایای آن آشنا کنیم امیدواریم که این مقاله مورد توجه شما قرار گیرد.

پیش‌ از این که فکس مودم وارد دنیای شبکه و تکنولوژی شود، از فکس‌های معمولی برای ارسال مدارک کمک گرفته می‌شد اما پس از مدتی به‌هرحال استفاده از سخت‌افزارهای قابل‌حمل و کوچک‌تر رواج بیشتری پیدا کرد و فکس مودم تبدیل به نمونه پیشرفته‌تر و پرتابل فکس‌های بزرگ قدیمی گردید. در واقع فکس مودم یک جایگزین عالی برای دستگاه‌های بزرگی است که معمولاً تبادل داده در آن‌ها با سرعت کم‌تری انجام می‌گردد. از طرفی نواقص نرم‌افزاری و اختلالات زیادی نیز در آن‌ها وجود دارد. در شرکت‌هایی که میزان تبادل داده‌های فکس بالاست، استفاده از فکس مودم یک روش عالی و جایگزین است.

آشنایی با دستگاه فکس مودم

به بیان ساده فکس مودم یک وسیله جانبی کامپیوتری است که از آن برای ارسال داده‌ها، اسناد و مدارک از طریق خط تلفن و شبکه اینترنت و مودم‌ها استفاده می‌شود. می‌توان به‌راحتی آن‌ها را به مودم متصل کرد و از طریق سرور اینترنتی برای ارسال و دریافت فایل‌ها استفاده نمود. مودم‌های فکس می‌توانند به یک پورت داخلی یا مودم خارجی یا اکسترنال متصل شوند. معمولاً برای اتصال به مودم‌های خارج از سخت‌افزار کیس، پورت USB A استفاده می‌شود. درصورتی‌که کیس شما مودم داخلی دارد هم این امکان را دارید که از فکس مودم بهره بگیرید.

حتما بخوانید:  سانترال چیست و چه قابلیت هایی دارد ؟

این دستگاه همین‌طور دارای یک ورودی RJ-11 یا همان خط تلفن هم بوده که ارسال و دریافت از طریق خط ثابت درست مانند فکس‌های قدیمی را ممکن می‌سازد و سمت دیگر ارسال و تبادل اطلاعات این سخت‌افزارهای کوچک، کامپیوترهای شخصی هستند. در شرایطی که شما فضای استفاده از فکس‌های بزرگ قدیمی را ندارید می‌توانید از این سیستم کمک گرفته و تمامی داده‌های متنی و اسناد خود را به‌راحتی دریافت کنید.

فکس مودم چیست؟

انواع فکس مودم موجود در بازار

به‌طور کلی دو دسته‌ بندی اصلی برای انواع فکس‌های مودم در نظر گرفته شده است که بسته به نیاز، می‌توانید آن‌ها را در بازار با مشخصه‌ های متفاوت و البته تحت برندهای معتبر تهیه کنید. همانطور که اشاره کردیم فکس مودم ها دارای مدل های مختلفی هستند که در ادامه با انواع آن آشنا خواهیم شد.

فکس مودم داخلی یا اینترنال

درون کیس‌ها و کامپیوترها، گاه یک سخت‌افزار شبیه به کارت شبکه یا صدا دیده می‌شود که در واقع نوع اینترنال یا داخلی فکس مودم خواهد بود. اتصال از طریق درگاه‌های PCI و  AGP به برد اصلی یا مادربورد انجام می‌گردد. مزیت مهم فکس مودم اینترنال این است که امکان جداکردن آن از سخت‌افزار آسان نبوده و در ادارات و سازمان‌ها این یک موضوع امنیتی است.

فکس مودم چیست؟

فکس مودم اکسترنال یا خارجی

فکس‌های مودم اکسترنال از مرسوم‌ترین و پراستفاده‌ترین مدل‌های موجود در بازار هستند که از طریق یک پورت USB به رایانه متصل شده و سمت دیگر آن نیز محل ورودی خط تلفن است. در نهایت اتصال به شبکه از طریق سرور فکس انجام می‌شود که البته پیکربندی این سرور فوق‌العاده ساده است.

حتما بخوانید:  پچ پنل چیست؟ بررسی کاربرد ها و ویژگی ها

استفاده از فکس داخلی روی سانترال پاناسونیک

در صورتی‌ که در شرکت و مجموعه خود از سانترال‌ پاناسونیک استفاده می‌کنید، این امکان را دارید که یک خط داخلی برای دستگاه فکس مودم تعریف نموده و سپس از طریق آن عملیات ارسال و دریافت در شبکه و خطوط تلفن را انجام دهید. با اتصال سیم خط به فکس مودم و اتصال یک سر دیگر آن به کامپیوتر، ارسال و تبادل اطلاعات از این طریق میسر می‌شود.

برای ارسال و دریافت فکس با کامپیوتر به چه چیز دیگری نیاز دارم؟

در برخی شرایط و سرویس‌ها که با نام فکس آنلاین شناخته می‌شوند، شما حتی به فکس مودم هم نیاز ندارید. در سیستم‌عامل رایانه خود می‌توانید از نرم‌افزار فکس و خط تلفن ثابت استفاده کنید. البته دقت داشته باشید که خطوط تلفن VoIP به شما امکان استفاده از این سیستم را نمی‌دهند.

نحوه ارسال و دریافت داده‌ها در فکس‌های مودم

فکس‌های مودم مثل تمامی کاربردهای دیگری که دارد این بار هم اطلاعات دریافتی از طریق خطوط تلفن که آنالوگ است را به داده‌های دیجیتال تبدیل می‌کند. در واقع فکس‌های مودم روی هر سیستم‌عامل یک نرم‌افزار اختصاصی دارند که می‌توانید با دانلود و نصب آن‌ها، از امکانات بیشتر این ابزارها استفاده کنید. کامپیوتر شخصی یا دسکتاپ شما پس از پردازش اطلاعات و تبدیل خروجی‌ها می‌تواند آن‌ها را پردازش و اصطلاحاً در شبکه محلی، دانلود و ذخیره کند. درست مانند یک فایل دیجیتال می‌توانید هر زمانی که می‌خواهید این متن و اسناد را چاپ و از آن‌ها استفاده کنید.

سیستم‌عامل های سازگار با فکس مودم

یکی از سؤالاتی که مطرح می‌شود این است که آیا فکس مودم با هر نسخه از سیستم‌عامل‌های محبوب دسکتاپ سازگار خواهد بود؟ در حال حاضر و در مایکروسافت نسخه‌های 7 و 8 سازگاری بی‌نقص با انواع فکس مودم‌ها را دارند. در مقابل بعد از به‌روزرسانی سیستم‌عامل مکینتاش به نسخه OS X 10.7  دیگر امکان پشتیبانی از این سخت‌افزار وجود ندارد. اگر در شرکت یا کسب‌وکار شما از لینوکس استفاده می‌شود، هیچ محدودیتی در استفاده از آن ندارید.

حتما بخوانید:  تلفن سانترال چیست ؟

انواع کلاس‌ها

برای فکس‌های مودم چند کلاس کاری تعریف شده است که کارخانه‌ها، روی بسته‌بندی و مشخصات فنی و کاتالوگ محصول، توضیحات موردنیاز در مورد آن را درج می‌کنند. در کلاس اول این فکس، ارسال و اطلاعات با کم‌ترین سرعت انجام می‌گردد. در مقابل مدل‌های کلاس دو سرعت عمل بالاتری دارند و از هیچ نرم‌افزاری برای تبادل اطلاعات استفاده نمی‌کنند. این فکس‌ها حتی فضای GAP و یا پردازش را نیز اشغال نخواهند کرد. در مقابل مدل‌های 2.1 نیز در بازار عرضه شده‌اند که نواقص فکس مودم تیپ دو در آن‌ها رفع شده است.

مهم‌ترین مزیت‌های استفاده از فکس مودم

فکس‌های مودم مزیت‌های زیادی دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به عدم نیاز به سخت‌افزارهای اضافه و گران‌قیمت اشاره کرد. سرعت ارسال و تبادل داده در آن‌ها بالا است و قیمت پایینی ندارند. به‌راحتی با سانترال‌ها سینک می‌شوند و تمامی نامه‌ها و مدارک ارسالی و دریافتی در سرور باقی می‌ماند. از طرفی هرکدام از نامه‌های ارسالی روی کامپیوتر فرد موردنظر قابل نمایش است و می‌توان به‌راحتی فکس‌های ارسال ناموفق را کنترل و در صورت نیاز مجدداً عملیات ارسال را تکرار کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *