پچ پنل چیست؟ بررسی کاربرد ها و ویژگی ها

پچ پنل چیست؟ بررسی کاربرد ها و ویژگی ها

پچ پنل چیست و چه کاربردی دارد؟ درصورتی‌ که به‌ تازگی وارد حوزه شبکه‌های کامپیوتری و بخصوص مباحث اتصال کابلی شده‌اید احتمالاً با عنوان پچ پنل برخورد کرده و برایتان سوال است که چه کاربردی دارد و چرا مورداستفاده قرار می‌گیرد. در واقع یک پنل سخت‌افزاری است که تعدادی پورت جهت اتصال کابل‌های LAN یا فیبر نوری روی آن تعبیه شده است و می‌تواند در ابعاد قابل مختلف تهیه شود. شما می‌توانید به‌راحتی با استفاده از این پنل دستگاه‌های مختلف را به هم متصل و ارتباط پایدار برقرار کنید.

ما در ادامه بصورت تخصصی به بررسی پچ پنل و انواع آن میپردازیم. این مطلب از مجموعه مقالات آموزشی ارتباط لند میباشد امیدواریم مورد توجه شما قرار گیرد.

از پچ پنل‌ها در سازمان‌ها، ادارات، شرکت ها و انواع مراکز آموزشی و پژوهشی که حجم تبادل داده قابل‌توجهی دارند استفاده شده و می‌توان آن‌ها را در قفسه‌های استاندارد صنعتی 19 تا 23 اینچی نصب کرد. مجموعه سخت‌افزاری پچ پنل شامل پورت‌های خالی در یک طرف و یک نقطه اتصال در سمت دیگر است. در واقع با استفاده از آن شما نیازی ندارید که برای هر بار اعمال تغییرات به پشت رک شبکه بروید. چون تمام اتصالات در همان پنل جلویی در اختیار شماست. درصورتی‌که از آن استفاده کنید نودهای شبکه راحت‌تر در دسترستان قرار می‌گیرد. bay، Patch field یا jack field نام دیگر آن است.

پچ پنل چیست؟ بررسی کاربرد ها و ویژگی ها

انواع پچ پنل‌های موجود در بازار

به‌طورکلی سه دسته‌بندی اصلی برای پچ پنل‌ها در نظر گرفته شده است.

  • پچ پنل مخصوص اترنت یا شبکه
  • پنل مخصوص فیبر نوری
  • پچ پنل‌های POE
حتما بخوانید:  تلفن ویپ چیست و چگونه کار می‌کند؟

پچ پنل‌های اترنت

این پنل‌ها از جمله متداول‌ترین گزینه‌های موجود در بازار هستند که در نمونه‌های Keystone، پچ پنل اترنت Cat5e / Cat6 دسته‌بندی می‌شوند. مدل کی‌استون برای طراحی شبکه مورداستفاده قرار می‌گیرد. مدل اترنت همان‌طور که از نامش مشخص است برای کابل‌های مسی مبتنی بر شبکه اینترنت کاربرد خواهد داشت.

پچ پنل POE

این پچ پنل‌ها با نام پچ پنل تلفن تحت شبکه نیز شناخته می‌شوند. می‌توان با استفاده از آن‌ها دوربین‌های مداربسته IP و ابزارهای تلفن ویپ را بر بستر اینترنت راه‌اندازی کرد. مزیت استفاده از این مدل این خواهد بود که شما برای راه‌اندازی دوربین و یا انتقال صدا نیاز به منبع تغذیه برق جداگانه ندارید.

پچ پنل چیست؟ بررسی کاربرد ها و ویژگی ها

پچ پنل فیبر نوری

مدل‌های فیبر نوری نیز در سه دسته‌بندی کلی در دنیا قابل انتخاب هستند.

  • مدل استاندارد: این سری از پنل‌ها با آداپتورهای مخصوص LC یا SC یا MTP قابل‌استفاده هستند و به‌عنوان اتصال میانی بین شبکه و کابل‌ها مورداستفاده قرار می‌گیرد.
  • مدل ماژولار: این سری از پنل‌ها جز مهم‌ترین مدل‌ها هستند که می‌توان از آن‌ها برای مدیریت کابل‌کشی افقی استفاده کرد. حتی نقش یک پنل آداپتور را نیز در یک شبکه با چگالی استفاده بالا ایفا می‌کند.
  • مدل بریک اوت: این سری نیز به‌صورت اختصاصی برای کابل‌کشی 40G-10G و 100G-25G مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرند و به جهت بهبود جریان هوا در شبکه‌های کابلی کاربرد دارند.

مقایسه پچ پنل‌های loaded و unloaded

در درجه اول باید به این موضوع اشاره کنیم که هر دو نسخه پچ پنل‌های لود و آن لود، کاربردهای یک‌شکل و یکسانی در دنیای شبکه دارند. تفاوت آن‌ها در نوع طراحی و تولید خواهد بود. مدل آن لود بدون کیستون تولید شده صرفاً یک ریل خالی در اختیار کاربر قرار می‌گیرد. روی این ریل همان‌طور که عنوان شد هیچ کیستونی وجود نداشته و مصرف‌کننده بر اساس نیاز خود می‌تواند این کیستون ها را خریداری و روی پنل سوار کند. اما مدل‌های پچ پنل لود همان‌طور که احتمالاً حدس زدید به‌صورت آماده ساخته می‌شوند و صرفاً شما باید اتصالات شبکه را به‌درستی روی آن‌ها اعمال کنید. (منظور از کیستون همان رابط اتصال به شبکه خواهد بود که روی دیوایس‌های مختلف و مودم روترها تعبیه شده و برای اتصال باسیم مورداستفاده قرار می‌گیرد.)

حتما بخوانید:  ست کردن گوشی بی سیم پاناسونیک

مزایای پچ پنل‌ها

این متریال‌های پسیو شبکه مزیت‌های زیادی دارند که در ادامه در خصوص آن‌ها صحبت خواهیم کرد. البته انتظار نداشته باشید که نیازهای شما را به‌عنوان یک دستگاه سوئیچ در شبکه برآورده کنند. سوئیچ‌ها یک تجهیز اکتیو در دنیای شبکه به‌حساب می‌آیند و صرفاً مدیریت کابل‌ها توسط این سیستم‌ها انجام نمی‌شود. البته بحث در خصوص تفاوت این دو مفصل است.

  • در صورت نیاز به کم و یا زیاد کردن کاربر، به‌راحتی می‌توان این موضوع را به‌خصوص در LANهای شلوغ با پچ پنل‌ها مدیریت کرد. درصورتی‌که شما در یک شبکه از این پنل استفاده نکنید، ناچار به آزمون‌وخطا یا قطع ارتباط هرچند موقت شبکه خواهید شد.
  • درصورتی‌که قصد انتقال سرور به‌صورت سوئیچ به سوئیچ را داشته باشید می‌توانید از این پنل استفاده کرده و به رک سرور رجوع نکنید.
  • اگر کاربر مایل به اتصال مستقیم به شبکه باشد می‌تواند از پچ پنل یک اتصال دریافت کند و لازم نیست که کابل‌کشی از منشأ اصلی انجام گردد.
  • استفاده از این دستگاه سبب افزایش نظم بخصوص در شبکه‌هایی با گره‌های زیاد می‌شود. اگر از اتصالات پیچ‌درپیچ و ضرب‌دری در شبکه محلی خود خسته شده‌اید، این دستگاه می‌تواند به شما کمک زیادی بکند.
  • با استفاده از آن شما می‌توانید مشکلات اتصال شبکه خود را عیب‌یابی کنید. اگر هرکدام از دیوایس‌های شما به اینترنت وصل نمی‌شوند. در درجه اول می‌توانید این موضوع را از این قسمت چک کنید تا مطمئن شوید که خطای اتصال از سرور نیست.
  • می‌توانید به‌راحتی از این پنل‌ها برای تجهیزاتی چون روترها و اتصال سوئیچ‌ها استفاده کنید.
  • برای نصب و راه‌اندازی دوربین‌های نظارتی (CCTV)، تلفن‌های بر پایه آی پی (IP)، اکسس‌پوینت‌ها (نقاط دسترسی شبکه اینترنت) بهترین و کم‌هزینه‌ترین گزینه ممکن استپچ پنل چیست؟ بررسی کاربرد ها و ویژگی ها
حتما بخوانید:  فیبر نوری چیست و چه کاربردهایی دارد؟

راهنمای انتخاب پچ پنل‌

درصورتی‌که قصد خرید انواع سیستم‌های پچ پنل را دارید لازم است که به ابعاد و اندازه، نوع و مدل مورداستفاده بر مبنای کابل، گروه و ساختار شبکه‌ای آن که می‌تواند UTP یا هر چیز دیگری باشد و در نهایت تعداد پورت‌ها دقت کنید. در حال حاضر و بر اساس بررسی‌های صورت‌گرفته. پیشنهاد می‌شود که در یک شبکه همیشه از تجهیزات هم گروه و هماهنگ با هم استفاده شود تا حداکثر ارتباط ساختاری میان آن‌ها برقرار شده و در درازمدت شما را دچار مشکل نکنند.

دقت فرمایید که برخی از مدل‌های موجود در بازار پاسخگوی نیازهای خاص شما نخواهند بود و در این موارد باید به سراغ مدل‌های بدون کیستون بروید و صفر تا صد نصب پورت‌های شبکه را خودتان روی این پچ پنل‌ها انجام دهید. دقت کنید که برخی از فروشندگان محصولات استوک و دست دوم را به عنوان کالای نو عرضه می کنند که متاسفانه ممکن است نقص‌های زیادی در ارتباط و کیستون‌ها وجود دارد که در دراز مدت شما را دچار مشکل خواهد کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *