تلفن ابری چیست؟ یکی از تکنولوژی های روز دنیا بشمار می آید که دارای امکانات بسیاری میباشد که در سراسر جهان مورد استفاده قرار میگیرد. در نهایت ابزاری کارآمد به جهت بهبود ارتباطات زیرساخت است که برخلاف تلفنهای قدیمی سرعت و همینطور پایداری بهتری دارد. این سیستم با نام سانترال ابری، Cloud PBX یا سیستم تلفن سانترال اینترنتی نیز شناخته میشود. به بیان تخصصیتر، یک سیستم تلفن VoIP است که از طریق یک شبکه IP مبتنی بر کلود قابل دسترس بوده و به طور کامل در فضای شبکه اینترنت ارائه میشود. استقرار و راهاندازی این پلتفرم ارتباطی سریع و آسان است و شرکتها را از هزینههای IT بالا معاف میکند.
به طور معمول، میتوانید خدمات تلفن ابری را از یک ارائهدهنده خدمات خریداری کرده و بهصورت اشتراک پرداخت کنید. فناوری ابری با ارائه راهحلهای سریع و مقرونبهصرفهتر، به کسبوکارهای امروزی سرعت میبخشد. ارتباطات تجاری بهعنوان یک سنگ بنای اساسی برای هر شرکت اهمیت زیادی دارد و تفاوتی ندارد که یک مجموعه خدماتی هستید یا فروش در نهایت شما نیاز به تلفن ابری خواهید داشت.
نحوه کارکرد تلفن ابری
در تلفن ابری شما هزینه کمتری پرداخت میکنید و میتوانید از امکانات ویژه مانند تلفن ویپ یا مبتنی بر اینترنت، سانترالهای مجازی و انواع تلفن گویا استفاده کنید. در ایران صرفاً کاری که باید انجام دهید این است که شماره مجازی تهیه کرده و سپس آن را تنظیم کنید. با استفاده از تلفنهای ابری شما نیازی به استفاده از سختافزارهای خاص، تغییرات زیرساختی و البته هزینههای بالا نخواهید داشت و بهراحتی راهاندازی میشود. همچنین امکانات زیادی مانند فکس، صندوق پست صوتی، منشی تلفنی و اتصال به سانترالهای پشتیبانیکننده از این سرویس را نیز به کسبوکار شما میافزاید.
مزایای سیستم تلفن ابری چیست؟
مشروط بر این که این سرویس میتواند هزینه کمتری برای شما داشته باشد، احتمالاً به دنبال راهاندازی آن هستید اما شاید در میانه راه با هزینههایی مواجه شوید و فکر کنید که شرایط راهاندازی آن را ندارید اما باید بدانید آنطور که بایدوشاید در مورد این تکنولوژی صحبت نشده است. در واقع تلفن ابری مزیتهای وسیعی دارد.
صرفهجویی در هزینه
کسبوکارهای نوپا به دنبال یک زیرساخت کمهزینه با حداکثر بهرهوری و امکان مقیاسپذیری و گسترش هستند. شاید مزیت مهم تلفن ابری همین موضوع باشد. هر کسبوکار، بهویژه شرکتهای کوچکتر در ابتدا بودجه برای راهاندازی تلفنهای پیشرفته و زیرساختهای بزرگ و گسترده ندارند. سیستم تلفن ابری یک گزینه مقرونبهصرفه است زیرا سرمایهگذاری اولیه روی تجهیزات و هزینههای تعمیر و نگهداری منظم را تا حد زیادی کاهش میدهد. در اکثر نصبهای سیستم تلفن ابری تنها هزینه، سرمایه خرید تلفنهای IP خواهد بود.
نیاز به تعمیرات و نگهداری محدود و کمهزینه
تا زمانی که اتصال به شبکه اینترنت در سایت یا شرکت و مجموعه شما فعال باشد بهراحتی میتوانید از این سیستم استفاده کنید. مدیریت سیستم تلفن ابری بسیار سریع و بیدردسر است و پس از پیکربندی اولیه دیگر نیازی به تغییر ندارد مگر این که بخواهید آن را ارتقا داده یا تعداد کاربران خود را بیشتر کنید.
یک سیستم تلفن ابری که خارج از سایت میزبانی شده به طور متمرکز توسط ارائهدهندگان خدمات تلفن مدیریت میشود و برای راهاندازی و پیکربندی سیستم به تخصص فنی بسیار پایینی نیاز دارد. در واقع لازم نیست که کارمندان شما حتماً یک تکنولوژی خاص را یاد بگیرند، استفاده از این سیستمها بهراحتی راهاندازی یک تلفن همراه است.
مقیاسپذیری
مزیت بزرگ استفاده از این نوع سیستم تلفن تجاری، توانایی مقیاسپذیری آن خواهد بود. همانطور که تجارت شما رشد میکند، سیستم تلفن ابری شما میتواند متناسب نیاز شما قویتر و بزرگتر شود. برخلاف این سیستم در تلفنهای سنتی و خطوط آنالوگ شما باید هزینه زیادی را پرداخت کنید تا زیرساخت ها و حتی نرمافزار را ارتقا دهید. حداقل هزینهای که باید پرداخت کنید این است که یک خط جدید بخرید اما با خدمات تلفن مبتنی بر ابر، بهسادگی افزودن یوزر به کامپیوتر دسکتاپتان است. اگر در یک دفتر فیزیکی این سیستم مستقر باشد یا از راه دور، کار صورت بگیرد بهراحتی میتوانید آن ها را مدیریت کنید. این امر این سیستم را به یکی از بهترین خدمات تلفنی برای مشاغل، بهویژه آنهایی که رشد سریعی را تجربه دارند تبدیل میکند. بخصوص اگر این کسبوکار ها در نقاط مختلف شهر، کشور یا دنیا مدیریت شوند.
ویژگیهای کاربردی تلفن ابری چیست؟
برای تلفنهای ابری ویژگیهای مثبت زیادی تعریف شده است. در واقع باتوجه به بهرهگیری از تکنولوژی اینترنت و شبکه، مدام با ارتقا و بهروزرسانیهای سختافزاری و نرمافزاری، بزرگتر، کاملتر، بهتر و ایمنتر میشوند. ارائهدهندگان خدمات تلفن ابری به شما پلنهایی برای بهرهگیری از منشی تلفنی، کنفرانس، پست صوتی، صف تماس و موارد زیادی را ارائه میدهند.
انتقال تماس یا Call Forwarding
یکی از اصلیترین مزیتهای این دستگاهها امکان انتقال تماس با کمترین دردسر است. میتوانید بهراحتی کاربران خود را در صورت پاسخ در شرایط نامطلوب مدیریت کنید.
AutoCLIP
این قابلیت به شما این امکان را میدهد که در صورت از دستدادن یک تماس از یک مخاطب، بتوانید با اطلاعات ذخیره شده مجدداً با او ارتباط برقرار کنید.
SIP Forking
این قابلیت به تلفن ابری اجازه میدهد که در صورت زنگ خوردن یک خط بتوان آن را روی پایانههای مختلف پاسخ داد. شما میتوانید تماسها را از دیوایسهای مختلف دریافت کنید که برای دستیابی به این تکنولوژی باید هزینه زیادی روی سرویسدهندههای معمولی پرداخت کنید.
Ring Group
بسته به استراتژی که شما برای شرکت و کارمندان خود مشخص کردهاید، میتوانید حالت تماس گروهی را فعال کنید، در این حالت همه تلفنهای داخل مجموعه بهصورت متوالی یا همزمان زنگ میکنند و یکی از اپراتورها میتواند آن را پاسخ دهد.
امکان برقراری کنفرانس راه دور
یکی دیگر از کاربردها و ویژگیهای مثبت این دستگاهها، کنفرانس است. بهراحتی آنها را به لیست میتینگ خود اضافه کرده و در نهایت پیام دعوت برای مخاطبان ارسال شده و میتوانند بهراحتی به تماس شما برای حضور در جلسه پاسخ داده و وارد آن شوند.
ارسال پست صوتی به ایمیل
پست صوتی به ایمیل، پیامهای پست صوتی شما را بهصورت پیوست به ایمیل ارسال میکند. در این صورت حتی اگر در شرکت نیستید میتوانید از طریق رایانه شخصی یا موبایل هوشمند خود آن را چک و بررسی کنید.
DID (شمارهگیری مستقیم داخلی)
شمارهگیری مستقیم یا همان تماس داخلی در واقع سیستمی است که در آن یک یوزر میتواند شماره مقصد را وارد نموده و در نهایت در هر نقطه از دنیا امکان پاسخدادن وجود داشته باشد. اگر بخواهید خط خود را دور از محل کار مدیریت کنید، این قابلیت بینظیر است.
IVR (پاسخ صوتی تعاملی)
پاسخ صوتی تعاملی [IVR] یک سیستم خودکار است که با تماسگیرندگان ورودی با استفاده از پیامهای از پیش ضبط شده تعامل برقرار میکند. در واقع شما میتوانید به مشتریان خود پاسخ بدهید بدون این که لازم باشد کارمندان زیادی را در بخشهای مربوطه استخدام کنید یا وقت کارمندان را بگیرید.
ایجاد فهرست بلکلیست
با استفاده از سیستم Blocklist & Allowlist در تلفن ابری شما میتوانید بهراحتی تماسهای مزاحم را مدیریت کنید.
آیا کسب و کار من نیاز به تلفن ابری دارد؟
امروزه برخی از کسبوکارها از سیستمهای تلفن ابری استقبال کردهاند، برخی دیگر نیز هنوز برای این سیستم تصمیم نگرفتهاند. در درجه اول باید گفت که هیچ گزینه برتر و فوقالعادهای وجود ندارد. در نهایت هرکدام از این تکنولوژیها در یک حوزه کاربرد دارند. باتوجه به اندازه، نیازها و بودجه هر کسبوکاری، مجموعهای از الزامات خاص خود را در زمان تهیه خطوط ارتباطی مطرح میکند که شرکتهای سرویسدهنده مبتنی بر آن پلتفرمها را پیشنهاد میکنند.
ما در ادامه تصمیم گرفتیم که لیستی از کسبوکارهایی که نیاز مبرم و ویژه به تلفن ابری دارند را به شما معرفی کنیم. اگر کسبوکار خود را در لیست پایین میبینید، پس این سرویس میتواند به شما کمک کند تا بهرهوری مجموعه خود را بیشتر کنید.
- مشاغلی که کاربران متخصص و آشنا به تکنولوژی ندارند.
- شرکتهایی که مایل به تهیه ابزارهای PBX نیستند.
- کسبوکارهای فصلی که همیشه فعالیت ندارند.
- شرکتهایی که در چندین سایت فعالیت میکنند.
- استارتآپهایی که بهسرعت درحالرشد هستند با نیازهای آینده غیرقابلپیشبینی ظرفیت آنها بالا میرود.
- مشاغلی که تعدادی دورکار و کارمند از راه دور دارند.
- شرکتهایی که فاقد فضای اداری سنتی هستند.
جمعبندی نهایی
در نهایت باید بدانید که برای استفاده و خرید این تلفن شما نیاز به انتخاب از بین گزینههای سرویس تلفن ثابت و گویا خواهید داشت. تلفن گویا با نام سانترال مجازی نیز شناخته میشود. در نسخه پایه یا همان تلفن ثابت ابری نیازی نیست که هزینههای مربوط به خدمات انتقال تماسها را پرداخت کنید. در حالت مجازی قادر به استفاده از فکس اینترنتی یا فکس مودم، ضبط مکالمات، تماس خروجی و ورودی و… را خواهید داشت اما باید هزینه پرداخت کنید.
راهاندازی این تلفن نیز در کمتر از دو روز انجام شده و پس از آن پنل برای شما توسط شرکت فعال میشود. یکی از اصلیترین امتیازات و مزیتهای تلفن ابری این است که نیازی به زیرساخت، خط تلفن، سیمکشی، خرید سرور و… ندارد. در تلفنهای کلود شما محدود به انتخاب خط و پیششماره یک شهر خاص نیستید و میتوانید حتی از شرکتهای ایرانی، خطوط مجازی با پیششماره استانهای دیگر نظیر تهران را تهیه کنید.
همینطور میتوانید یک شماره ثابت و اختصاصی داشته باشید و از آن بهصورت دائمی استفاده کنید. ارسال فکس اینترنتی، ایجاد تماس دوطرفه و تعریف پیام خوش آمد گویی و عدم نیاز به اینترنت از جمله مهمترین قابلیتهای این سرویس برای کسبوکارهایی است که بهصورت دورکاری فعالیت میکنند.
ما در این مقاله سعی داشتیم تا شما را با تلفن ابری و انواع کاربرد آن آشنا سازیم. این مطلب از مقالات آموزشی ارتباط لند میباشد امیدواریم که مورد توجه شما عزیزان قرار گرفته باشد.