ترمینال کروز چیست و در چه مکان هایی استفاده میشود؟

ترمینال کروز چیست

امروز ترمینال کروز نقش بسیار مهمی را در متصل کردن خطوط تلفن دارند. ترمینال های کروز یک قطعه بسیار کاربردی میباشد که خطوط مخابراتی را بصورت منظم در کنار هم قرار میدهد. در ادامه این مطلب شما با مفهوم ترمینال کروز و کارایی آن آشنا میشوید.

ترمینال کروز معمولاً در محیط های کاری و یا در کوچه و خیابان ها نصب می شود و برای پست مخابراتی کاربرد دارد. ما در مقاله معرفی پست مخابراتی بصورت کامل در این مورد توضیح داده ایم که حتما مطالعه نمایید. در واقع در داخل پست های تلفن، ترمینال هایی وجود دارد که باعث می شود سیم های وارد شده مخابرات به سیم های خطوط داخلی شرکت یا منازل متصل شود. در این مقاله در مورد عملکرد ترمینال کروز و کاربرد و قوانین آن صحبت می کنیم.

ترمینال کروز در یک نگاه

همانطور که در مقدمه به آن اشاره کردیم، ترمینال کروز وظیفه نظم دادن و متصل کردن سیم های مخابراتی را برعهده دارد. معمولاً برای انتقال اطلاعات از سیم های وارد شده مخابرات به سیم های خطوط داخلی شرکت و یا منازل از دو سبک ترمینال در مدل های پیچی و کروز استفاده می شود. ترمینال پیچی نسبتاً قدیمی تر است و احتمالاً در بسیاری از مکان ها منسوخ شده است. ترمینال کروز این روزها کاربرد بیشتری دارد.

طراحی ترمینال کروز به این صورت است که از دو پورت اصلی ورودی و خروجی تشکیل شده است و این دو پورت باعث انتقال اطلاعات بین سیم های وارد شده از سمت مخابرات و همینطور سیم های رانژه می شود. این قطعه در دستگاه های سانترال استفاده می شود و برای پست های تلفن شرکت و یا سازمان ها مورد استفاده قرار می گیرد.

شرایط اتصال ترمینال کروز به واسطه کابل جک به کارت های خطوط داخلی صورت می گیرد و این کابل ها کمک می کنند تا خطوط داخلی مجدداً راه اندازی شوند. ترمینال کروز قابلیت این را دارد که به زوج سیم های مخابراتی وصل شود و خطوط مختلف شهری را راه اندازی نماید. معمولاً ترمینال کروز به رنگ سفید شناخته می شود و دارای پایه مخصوصی است که روی پست مخابراتی نیز وصل می شود.

بعضی از مدل های ترمینال کروز دارای رنگ متفاوتی هستند که البته رنگ آنها به معنی متفاوت بودن آنها نمیباشد. تنها نقطه مشترک انواع ترمینال کروز، پورت هایی است که طبق شماره از 1 تا 10 شروع میشوند. در این پورت ها هر شماره مخصوص یک زوج سیم و بوق میباشد. شرایط اتصال به این صورت است که یک زوج سیم به پورت شماره x وصل می شود و هدف گرفتن خروجی از آن است، در این راستا نیاز است که زوج سیم رانژه به پورت خروجی یا پورت پایینی ایکس وصل شود.

موضوع مهم در ترمینال کروز رعایت، رنگ بندی در اتصال کابل جک به ترمینال کروز است و برای آشنایی و آگاهی از این مورد می بایست ترتیب رنگ بندی نیز رعایت شود.

حتما بخوانید:  اسپلیتر Splitter چیست و چطور نصب می‌شود؟

ترمینال کروز

تجهیزات الزامی در استفاده از ترمینال کروز

تجهیزات و قطعات مهم و ضروری که برای استفاده از ترمینال کروز نیاز است تهیه شود:

قیچی کروز: قیچی کروز ابزاری بسیار کارآمد برای اتصال درست زوج سیم ها به پورت های ترمینال کروز است. این قیچی ها کمک می کنند تا سرعت اتصالات روی پست های مخابراتی بیشتر شود و در نهایت کار سریع تر صورت می گیرد. قیچی های کروز بصورت کلی وظیفه لخت کردن سیم و جازدن سیم ها در ترمینال را دارد.

کار با قیچی باید دقیق صورت بگیرد و مواظب باشید که قسمتی از سیم اشتباهی بریده نشود. در واقع قیچی کروز کمک می کند تا زوج سیم ها به پورت مورد نظر وصل شوند و زمانی که پانچ صورت گرفت زوج سیم ها می بایست روی پورت ها قرار بگیرند.

آچار شبکه: یکی از ابزارهای مهم که برای نصب دستگاه های سانترال مدنظر است، آچار سوکت یا آچار شبکه است. این آچارها برای اتصال انتهای کابل به کانکتور استفاده می شود و مدل بندی های مختلفی دارد البته سیم چین و فازمتر هم برای راه اندازی دستگاه سانترال نیاز است و باید سیم های رانژه نیز استفاده شود تا ارتباط بین ترمینال ها و پریز به خوبی صورت بگیرد.

گوشی تست ابزار دیگری است که جهت کار با ترمینال کروز نیاز میباشد. گوشی تست در مراحل مختلف نصب دستگاه و همینطور سیم بندی یک ابزار فوق العاده کاربردی محسوب می شود. در صورتی که خطوط تلفن یک مجموعه دچار اختلال شود، گوشی تست کمک می کند تا عیب یابی سریع تر صورت بگیرد. این گوشی ها ظاهری مثل گوشی آنالوگ بیسیم رومیزی دارند و برای انتقال دیتا استفاده می شوند. پس از انجام سیم بندی ترمینال کروز، دو فیوز وجود دارد که باید به گوشی تست وصل شود و در نهایت به پورت های مختلف متصل شود.

حال اگر اتصال پورت و سیم بندی درست باشد اطلاعات روی نمایشگر گوشی تست دیده می شود و در غیر این صورت گوشی تست هیچ عکس العملی ندارد و باید مجدد خطوط خود را بررسی کنید.

مزایای استفاده از ترمینال کروز

آنچه که کمک می کند مزایای ترمینال کروز مشخص شود، نوع اتصال زوج سیم ها به ترمینال است:

نظم بالا اگر به ترمینال های پیچی دقت کرده باشید، یک نقطه ضعف برای آنها عدم نظم بین زوج سیم ها بوده و معمولاً اتصال زوج سیم ها به پورت های ورودی و خروجی به سختی مشخص می شود و این کار باعث می شود که محیط های داخلی پست های تلفن شدیداً بهم ریخته و شلوغ باشند اما در مورد ترمینال کروز شرایط فرق می کند به طوری که هر زوج سیم به پورت مخصوص وصل می شود و زمانی که مشکل و ایراد و نقص مطرح بود، شرایط باری تشخیص خطا و رفع آن در سریع ترین زمان ممکن صورت می گیرد.

امنیت بالا: طراحی ترمینال کروز به صورتی است که خطرات مدل پیچی را ندارد و امنیت بالایی برای کار دیده می شود، حقیقت اینکه این قطعه برای کاهش خطرات اتصال تعبیه شده است.

سرعت بالا: در ترمینال های پیچی، برای یافتن پورت و اتصال زمان زیادی نیاز بود اما شرایط اجرایی ترمینال کروز به صورت رنگ بندی و شماره گذاری بوده و سرعت کار را بیشتر می کند.

حتما بخوانید:  شناخت و راهنمای خرید تلفن سانترال

یکی از کاربردهای ترمینال های کروز استفاده در دستگاه های سانترال است که بخوبی میتوانند ارتباط خطوط داخلی و شهری را برقرار کنند.

پرتقاضاترین مدل های ترمینال کروز

در این بخش دوست داریم، برخی از پر تقاضا ترین مدل های ترمینال کروز را با هم بررسی کنیم:

جنس ترمینال کروز از پلی کربنات یا پی سی است. تیغه ماژولی که برای آن استفاده شده است از جنس فسفر برنز با پوش نقره ای است و معمولاً برای محیط های داخلی مانند ام دی اف گزینه بسیار عالی است و البته که برای محیط های بیرونی که در راستای اتصال کابل های مسی فعالیت می کنند نیز به خوبی اجرا می شود. از سوی دیگر ارتباط مستقیم خطوط تلفن به هم در ترمینال های نرمالی کلوز نیز وجود دارد و استفاده آن به صورت کاملاً ایزوله برای قطع خطوط صورت می گیرد.

ترمینال کروز از نوع 10 زوج کاربرد بسیار زیادی دارد به طوری که علاوه بر صنایع مخابراتی، در شبکه، چاپگرها و همینطور ایستگاه های کاری نیز استفاده می شود. این ترمینال ها برای برقراری ارتباط مستقیم خطوط تلفن با یکدیگر اجرا می شود و سبب می شود که اتصالات مخابرایزوله شوند.

جنسی که برای ماژول ترمینال کروز در نظر گرفته می شود از پلی کربنات است و پین های محصول نیز از جنس فسفر برنزی هستند که دارای آبکاری نقره خواهند بود. این ترمینال ها از نظر ابعاد معمولاً 25 در 35 در 125 میلیمتر هستند و وزنی که برای آنها در نظر گرفته شده است 50  گرم تقریبی است. رنگ های متفاوتی از آن عرضه می شود اما رنگ سفید آن بهترین گزینه است.

معمولاً ترمینال کروز 10 زوج قهوه ای و 10 زوج سفید پرفروش ترین گزینه هستند به طوری که قابلیت رانژه نمودن سیم ها بر اساس قطر 6/0 و 4/0 ارزیابی می شود. ارتباط خطوط تلفن برای این ترمینال ها با نصب فیوز کروز صورت می گیرد و همینطور شرایط برای نصب فیوز برق گیر نیز فراهم است. برای استفاده از ترمینال کروز نیاز به یک جعبه تقسیم است به طوری که همه کابل های ورودی و خروجی زیر آن فرم می شود و هر ترمینال نیز به میزان ده ورود زوج سیم از بالا و همینطور ده خروج زوج سیم از پایین دارد. کابل های ورودی و خروجی ساختمان نیاز به تغییر ندارد و از سمت بابا به صورت فیکس روی ترمینال متصل می شود و در نهایت زوج سیم ها در داخل جعبه تقسیم به هم ارتباط داده می شوند.

ترمینال کروز پایه بلند کرون

می دانیم که ترمینال کروز برای انتقال خطوط تلفن استفاده می شود و نام اصلی آن ترمینال idc است. این ترمینال مدل و کیفیت های مختلفی دارد و معمولاً از جنس پلیمر مخصوص برای ساخته بدنه آن استفاده می شود. آلیاژی که پلاتین ترمینال از آن ساخته شده است در کیفیت نهایی کار تاثیر زیادی می گذارد.

معمولاً پلاتینی که از جنس فسفر برنز است مقاومت زیادی در برابر پانچ های مختلف داشته و برای محیط های شهری با رطوبت بالا بهترین گزینه محسوب می شود و موقعیت شرجی آن عالی و درجه یک است.

حتما بخوانید:  پچ پنل چیست؟ بررسی کاربرد ها و ویژگی ها

وقتی از پایه های بلند برای ترمینال کروز استفاده شود دیگر نیازی به قالب رانژه در داخل پست و باکس ها نیست و همینطور نیازی به ام دی اف های مخابراتی نخواهد بود. رانژه بندی خطوط نیز به آسانی صورت می گیرد و همه چیز روال درست و مشخصی دارد.

ترمینال کروز 10 زوج مخابراتی مدل T11-10

ترمینال کروز در مدل T11-10 یکی از سبک های مناسب است که برای انتقال دیتا استفاده می شود. این مدل از ترمینال ها در قطر مخصوص استفاده می شود. جنس ماژول ترمینال کروز از پلی کربنات و پین های آن نیز از جنس فسفر برنز است و معمولاً از آبکاری نقره برای آن ساخته می شود. این دستگاه در ابعاد 125 در 35 و 25 دیده می شود و رنگ سفید آن به بازار عرضه می شود. این ترمینال دارای 8 زوج است به طوری که کابل های ورودی و خروجی ساختمان یا مکان را تغییر نمی دهد و ارتباطات در یک مسیر درست صورت می گیرد.

فیوز قطعه ای است که روی هر زوج مخابراتی قرار می گیرد و در صورتی که جریان اضافه ایجاد شد اجازه ارسال آن به سمت تلفن یا سانترال را نمی دهد و به این ترتیب از بروز خسارت جلوگیری می شود. رنگ بندی استانداردی که برای این کابل ها در نظر گرفته می شود بسیار مهم است و از قرار زیر است:

  •  اول : سفید -آبی
  • دوم :سفید _ نارنجی
  • سوم :سفید _  سبز
  • چهارم : سفید _ قهوه ای
  • پنجم: سفید _ طوسی
  • ششم: قرمز _ آبی
  • هفتم:قرمز _ نارنجی
  • هشتم:قرمز _ سبز
  • نهم: قرمز _ قهوه ای
  • دهم: قرمز _ طوسی

ارتباط مستقیم خطوط تلفن به هم به واسطه ترمینال نرمال کلوز صورت می گیرد و شرایط برای نصب ایزوله مخابراتی برای قطع برقراری خطوط نیز وجود دارد.

آچار ترمینال کروز

اکثرا برای اتصال سیم به ترمینال از وسیله ای بنام آچار ترمینال کروز استفاده میشود. این آچارها سیم را در جای مناسب قرار می دهند و زمانی که فشار وارد ترمینال می شود به واسطه سیم روکش زخمی می شود و سبب می شود که اتصال برقرار شود. به طور کلی این مدل از آچارها اتصال لازم را برقرار می شود. از سوی دیگر اضافه سیم توسط آچار های ترمینال کروز قطع می شود و باعث میشود سیم ها بخوبی در جای خود قرار گیرند.

جعبه تقسیم مخابراتی

جعبه تقسیم مخابراتی در اندازه  و مدل های مختلفی در بازار موجود هستند. برای ساخت جعبه تقسیم مخابراتی سازندگان همیشه سعی میکنند از جنسی متناسب با محیط تولید کنند.جعبه تقسیم مخابراتی در دو نوع فلزی و پلاستیکی در دسترس کاربران قرار گرفته است که با توجه به نوع محیط استفاده میتوان آن را انتخاب نمود.

اکثر جعبه های تقسیم دارای ارتفاع و اندازه های مختلفی هستند که با توجه به تعداد خطوط میتوان اندازه مورد نیاز را تهیه کرد.

جعبه تقسیم یکی از بخش های مهم مخابراتی محسوب می شود بطوری که توسط آن میتوانید بخوبی نظم و ترتیب خطوط را رعایت کنید.

این دستگاه ها بر اساس مدل بندی هایی که دارند دسته بندی مخصوصی را شامل می شود و البته که ساختار ترمینال کروزها نیز با هم فرق می کند. معمولاً جعبه تقسیم مخابراتی مدل و ساختار مخصوصی دارد  اساس پروژه های منطقه ای سنجیده می شود. در انتخاب مدل های 10 و 100 زوج از ترمینال کروز ها باید موقعیت را بسنجید و شرایط را مدنظر قرار دهید. بسیاری از زوج ترمینال ها دسته بندی خاص خود را دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *