معرفی پست مخابراتی و مزایاها

پست مخابراتی چیست ؟

پست مخابراتی اکثرا جعبه های کوچک و بزرگی هستند که خیلی از ما در خیابان آنها را دیده ایم. عملکرد این پست های مخابراتی در حقیقت وصل کردن خطوط توسط ترمینال کروز به منازل و یا شرکت های مختلف هستند. پست های مخابراتی از دو نوع ساختار پلاستیکی و فلزی ساخته شده است که هر کدام از آنها متناسب با مکان مورد نظر استفاده میگردد.

اینها همان پست‌هایی هستند و برای ارتباطات خطوط مخابراتی بسیار ضروری و مهم‌اند. پست یا جعبه مخابراتی کاربردهایی نظیر تقسیم کابل‌کشی تلفن را دارد. این پست به‌عنوان یک نقطه تقسیم در مکان‌هایی نصب می‌شود. از طریق یک جعبه و یا پست مخابراتی در یک کوچه می‌توان از یک کابل اصلی چندین انشعاب تلفن به قسمت‌های دیگر کوچه تقسیم کرد.

پست مخابراتی چیست

با این روش کارایی کابل اصلی که حامل جریان زیاد نیرو است بسیار بالاتر می‌رود. معمولاً از این جعبه‌ها برای تقسیم برق و تلفن در مناطق مختلف استفاده می‌شود. ازآنجایی‌که کابل‌های تلفن اصلی از ظرفیت بالایی برخوردارند استفاده از آنها برای تنها یک خط تلفن ساختمان کار درستی نیست.
با استفاده از این جعبه‌های مخابراتی می‌توان با تقسیم صحیح تعداد زیادی از کابل‌های تلفن جریان ارتباطی را به طور درستی تقسیم کرد; تا به دست مصرف‌کنندگان بیشتری در یک کوچه و یا محله برسد.

انواع کابل‌های مخابراتی

هنگامی که انواع سیم‌های مخابراتی موجود را بیشتر بشناسید بهتر می‌توانید تصمیم بگیرید که کدام یک برای نیازهای شما مناسب است. به‌طورکلی سه نوع رایج‌ترین کابل مخابراتی وجود دارد:
هم محور؛
فیبر نوری،
جفت پیچ‌خورده.
یک قاب توزیع تلفن اصلی MDF یک قاب توزیع سیگنال یا قفسه کابل است که برای اتصال و مدیریت سیم‌کشی مخابراتی بین خود آن با هر تعداد قاب توزیع متوسط، کوچک یا بزرگ و همچنین کابل‌کشی از شبکه تلفن مورداستفاده قرار می‌گیرد.
MDF تجهیزات داخل یک مرکز مخابراتی را به کابل‌ها و تجهیزات حامل مشترکان متصل می‌کند. هر کابلی که به خطوط تلفن کاربران خدمات ارائه می‌دهد به MDF ختم می‌شود و از طریق MDF به تجهیزات داخل مبادلات محلی هدایت می‌شود.
می‌توان چنین گفت که اینها همان تابلوهای برق تلفن‌های گذشته هستند که اپراتورهای تلفن سیم‌های متصل‌کننده را به ماتریسی از سوکت‌های موجود در پچ پنل برای اتصال تماس‌ها وارد می‌کردند.

حتما بخوانید:  آموزش قفل کردن تلفن سانترال پاناسونیک

ترمینال کروز

ترمینال کروز وسیله‌ای است که معمول برای ارتباط دادن زوج کابل‌های قسمت پایین و بالا در یک جعبه پست مخابراتی استفاده می‌شود. برای انجام این کار از وسیله خاصی به نام قیچی کروز استفاده می‌شود.
در یک پست مخابراتی تعداد زیادی سیم ارتباطی وجود دارد که جابه‌جایی این کابل‌ها بسیار کار زمان‌بری است. اما باوجود ترمینال کروز که سیم‌ها و کابل‌ها به شکل دسته‌ای روی آن نصب شده‌اند این کار بسیار آسان‌تر است و در مدت‌زمان کوتاهی انجام می‌شود.
پست‌های امروزی بسیار کارآمدتر هستند. معمولاً طبق درخواست مشترکین به‌سرعت خطوطی در اختیارشان گذاشته می‌شود اما این کار درگذشته بسیار دشوارتر بود. در حال حاضر به‌خاطر پیشرفت فناوری‌های پست‌های مخابراتی این جابه‌جایی و یا انشعاب جدید به‌آسانی امکان‌پذیر است.
استفاده از یک خط جداگانه می‌تواند به دلایل مختلفی از جمله تغییر شماره مشترکین تغییر مسیر شبکه‌ها و کابل‌کشی; درخواست خطوط اختصاصی یا برای تعمیر و نگهداری اتفاق بیفتد و در مدت‌زمان کوتاهی این کار عملی می‌شود.

پست مخابراتی چیست

قاب اصلی توزیع MDF

MDF با اختصاص دادن امکانات مخابراتی با هزینه کمتر و ظرفیت بیشتر نسبت به پچ پنل‌ها بسیار کارآمدتر است.
رایج‌ترین نوع MDF یک قفسه فولادی بلند است که از هر دو طرف برای پست مخابراتی قابل‌ دسترس است. بلوک‌های پایانی به‌صورت افقی در یک طرف در جلوی قفسه‌ها چیده شده‌اند. جهنده‌ها روی قفسه به حالت افقی هستند و از طریق یک حلقه فولادی حرکت می‌کنند تا از بلوک‌های انتهایی به‌صورت عمودی عبور کنند.
ساختار و جنس این جعبه‌ها به‌گونه‌ای است; تا در آب‌وهوای مختلف بتواند دوام آورده و از سیم‌ها و کابل‌ها به‌خوبی محافظت کند.
یک قاب اصلی MDF معمولی می‌تواند تعداد زیادی جهنده را در خود جای دهد و ده‌ها عدد از آنها را می‌توان برای چندین دهه بدون درهم شدن و تخریب و در صورت استفاده توسط متخصصان مجرب تغییر داد. جامپرها جفت کابل پیچ‌خورده‌ای هستند که هرکدام مربوط به یک خط تلفن جداگانه است.
MDFها به‌گونه‌ای طراحی می‌شوند که کارگران بتوانند جامپرها را به‌راحتی نصب، برداشته یا تغییر دهند. بااین‌حال، سیستم‌های قدیمی جهش دستی در حال حاضر بیشتر با استفاده از فریم‌های اصلی توزیع راه‌اندازی می‌شوند.

حتما بخوانید:  ایزابل چیست و چه مزایایی دارد؟

عملکرد MDF

در بیشتر مواقع سیستم‌های کامپیوتری عملیات MDF را کنترل می‌کنند، این سیستم‌ها پایانه‌هایی را به یکدیگر اختصاص می‌دهند تا کابل‌ها طولانی نباشند و قفسه‌ها با سیم پر نشوند. MDFها در مبادلات کابل‌های شعبه خصوصی عملکردهایی را انجام می‌دهند که مشابه عملکردهایی است که در دفاتر مرکزی انجام می‌شود اما در مقیاس کوچک‌تر.
معمولاً در یک قاب توزیع اصلی یک طرف آن به سوئیچ دفتر مرکزی متصل می‌شود. طرف دیگر نیز به خطوط و تنه متصل می‌شود.
خطوط، سیم‌هایی هستند که به خانه‌ها و آپارتمان‌های افراد در جاهای مختلف متصل می‌شوند و در نهایت به تلفن‌های ثابت می‌روند. ترانک‌ها مدارهایی هستند که یک سوئیچ را به یک سوئیچ دیگر متصل می‌کنند; به‌عنوان‌مثال هنگامی که یک تماس از تلفن روی یک سوئیچ به تلفن روی سوئیچ دیگر می‌رود از این ترانک‌ها استفاده می‌شود.

پست مخابراتی چیست

ارتباط خطوط با پست مخابراتی

خطوط و تنه‌های پست مخابراتی از طریق MDF به سوئیچ متصل می‌شوند; سیم‌ها از انتهای سمت خط و تنه به انتهای سمت سوئیچ متصل می‌شوند. MDF به شما امکان می‌دهد خط و تنه را برای تغییر اتصالات به‌راحتی تغییر دهید.
در مجموع یک‌پایه مخابراتی در واقع یک مکان در سطح زمین برای یک نقطه اتصال غیرفعال برای کابل‌های بین‌شهری و زیرزمینی و یا هوایی است.
پایه پست مخابراتی به‌طورکلی یک محفظه ورق فلزی یا پلاستیکی است که یک بلوک انتهایی غیرفعال را در برمی‌گیرد. این پایه معمولاً حدود ۳ فوت ارتفاع دارد و قطر آن کمتر از یک پا است. همچنین دارای سطح مقطع دایره‌ای مستطیلی، بیضی‌شکل یا “مستطیل گرد” است.
معمولاً پایه پست مخابراتی یا دارای پنل دسترسی یا محفظه قابل جابه‌جایی است. کابل‌های توزیع زیرزمینی بیشتر از زمین به پایین پایه متصل می‌شوند و مدارهای جداگانه از کابل‌ها روی بلوک پایانی خاتمه می‌یابد.
علاوه بر کابل‌های توزیع بین‌شهری، پایه ممکن است یک یا چند کابل مشترک زیرزمین را خاتمه دهد. کابل‌ها در صورت نیاز در بلوک پایانه به‌صورت متقاطع متصل می‌شوند.

حتما بخوانید:  پچ پنل چیست؟ بررسی کاربرد ها و ویژگی ها

اگر علاقه به مطالب بیشتری را دارید میتوانید به صفحه مقالات آموزشی مراجعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *