سیپ ترانک (SIP Trunk) چیست و چه کاربردی دارد؟

سیپ ترانک (SIP Trunk) چیست و چه کاربردی دارد؟

در دنیای تکنولوژی این روزها، موارد بسیاری وارد بازار می‌شوند که هرکدام به منظور کاربرد دارند. دنیای مخابرات در این بین دنیایی بسیار گسترده است که هرروزه تکنولوژی‌های بسیاری را به خود اضافه می‌کند. در این بین، تکنولوژی سیپ ترانک (SIP Trunk) به عنوان یکی از تکنولوژی‌های این بازار، به تازگی معرفی شده است. با استفاده از این تکنولوژی‌ها شما می‌توانید به راحتی پروتکل مخابراتی خود را بهبود بخشید.

اگر نام سیپ ترانک (SIP Trunk) برای شما نامی آشنا است و می‌خواهید درباره آن اطلاعات جدیدی را در این مورد به دست آورید، ما در این مقاله از سایت ارتباط لند در این بخش با بررسی چیستی و چگونگی عملکرد سیپ ترانک و در ادامه مزایا و انواع پروتکل‌های مختلف این تکنولوژی سعی کرده‌ایم تا اطلاعات خوبی را از این تکنولوژی برای شما به ارمغان آوریم. اطلاعاتی که به شما کمک کند تا پس از استفاده بتوانید نتایج بهتر و کامل‌تری را از تجربیات خود به دست آورید.

سیپ ترانک (SIP Trunk) پروتکلی مناسب برای برقراری ارتباط بر روی بستر شبکه

عبارت سیپ (SIP) در اصطلاحات مخابراتی مخفف Session Initiation Protocol میباشد که وظیفه برقراری ارتباط در بستر شبکه را دارد.

هر مرکز تماس، دارای شماره‌هایی است که براساس ip خود کار می‌کنند. این شماره تلفن‌ها برای آن که بتوانند در سیستم شبکه فعالیت کنند، از سیستم‌های مختلفی بهره می‌برند. در این بین، سیستم‌های مختلف ممکن است به صورت آنالوگ یا دیجیتال باشند که هرکدام مزایای خاص خود را دارند.

حتما بخوانید:  اسپلیتر Splitter چیست و چطور نصب می‌شود؟

با این حال، در این بین اگر به دنبال چیستی سیپ ترانک (SIP Trunk) باشید، باید بدانید که سیپ ترانک تکنولوژی است که این بین وارد عمل می‌شود. با استفاده از پروتکل سیپ ترانک، اطلاعات آنالوگ در داخل یک شبکه تبدیل به اطلاعات دیجیتال می‌شود. سیپ ترانک به این ترتیب، مزایای بسیاری را برای شبکه‌های مختلف به وجود می‌آورد. این موضوع یکی از اصلی‌ترین دلایلی است که سبب می‌شود تا سیپ ترانک امکان انتقال اطلاعات میان تجهیزات شبکه را داشته باشد.

چگونگی کارکرد و عملکرد سیپ ترانک (SIP Trunk) بر روی سیستم‌های مخابراتی

برای آن که بتوانید درباره چگونگی عملکرد سیپ ترانک (SIP Trunk) اطلاعات بیشتری را داشته باشید، باید بدانید که سیپ ترانک پروتکلی است که بر روی بستر اینترنت قابل اجرا است. این تکنولوژی که با استفاده از پروتکل sip در بازار تکنولوژی عرضه شده است، کاربردهای بسیاری دارد. یکی از اصلی‌ترین کاربردهای سیپ ترانک را می‌توان در تکنولوژی voip دانست. امروزه سیپ ترانک در تلفن ویپ بطور گسترده ای مورد استفاده قرار میگیرد که میتواند مکالمه های با کیفیت را در اختیار کاربران قرار دهد. به این ترتیب و با استفاده از سیپ ترانک، می‌توان صدا و تصویر را براساس استانداردهای جهانی به خوبی منتقل کرد.

البته باید بدانید که برای استفاده از پروتکل سیپ ترانک لازم است تا تلفن ثابتی موجود باشد. با استفاده از سیپ ترانک، تمامی خطوط سیم کشی تلفن حذف شده و با استفاده از اینترنت می‌توان این جابه‌جایی خطوط را به سادگی به انجام رساند. به این ترتیب مزایای اصلی این پروتکل نسبت به خطوط آنالوگ به سادگی مشخص می‌شود.

حتما بخوانید:  آموزش ضبط مکالمات سانترال

سیپ ترانک (SIP Trunk) چیست و چه کاربردی دارد؟

انواع پروتکل‌های مختلف مورد استفاده از سیپ ترانک (SIP Trunk)

انواع مختلف پروتکل سیپ ترانک (SIP Trunk) براساس نوع و شکل عملکردی که دارند، به دسته بندی‌های مختلفی تقسیم می‌شوند. اگر به دنبال آن هستید که درباره هریک از این انواع بدانید، لازم است تا با چگونگی کارکرد هریک آشنا شوید.

شناخته شده‌ترین نوع از انواع مختلف سیپ ترانک، آن‌هایی هستند که بر روی تلفن‌های تحت شبکه قرار می‌گیرند. این مدل از سیپ ترانک با دریافت صدای فرد به شکل آنالوگ و تبدیل آن به صورت دیجیتالی فعالیت می‌کند. این مدل از پروتکل سیپ ترانک بر روی خطوط شهری E1 مورد استفاده قرار می‌گیرد و کارکرد مناسبی را نیز دارد.

در این بین نوعی دیگر از پروتکل سیپ ترانک نیز وجود دارد. این نوع که خطوط دو مرکز تلفن سانترال را به یکدیگر متصل می‌کند، می‌تواند یکپارچه سازی خوبی را داشته باشد. با استفاده از این پروتکل سیپ ترانک، می‌توان یک مرکز تماس پویا و یکپارچه ایجاد کرد. همچنین پروتکل سیپ ترانک که با استفاده و اتصال به دستگاه‌ سانترال میتواند خطوط سیپ ترانک (SIP Trunk) را راه اندازی و به بهره برداری برساند.

مزایای استفاده از سیپ ترانک و جایگزین شدن آن در موارد مختلف

زمانی که ار هر تکنولوژی جدید یا محصولی رونمایی می‌شود، مزایای آن موضوع مهمی هستند. مزایای هر تکنولوژی در واقع دلیلی برای استفاده از آن است. سیپ ترانک نیز از این قاعده مستثنی نیست. داشتن اطلاعاتی درباره مزایای سیپ ترانک به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید مقایسه کامل‌تری داشته و در نهایت نیز به انتخاب بهتری دست پیدا کنید.

  • کاهش هزینه‌های جانبی

اصلی‌ترین مزیت استفاده از سیپ ترانک را می‌توان کاهش هزینه‌های جانبی استفاده از آن دانست. با استفاده از سیپ ترانک، به تعداد دلخواه شماره و خط خریداری کنید و براساس میزان نیاز خود پنل را شارژ کنید. به این ترتیب علاوه بر کاهش هزینه‌های جانبی خود، کنترل کاملی را نیز بر روی هزینه‌های تمام شده استفاده از سیپ ترانک خواهید داشت.

  • مالکیت دائمی بر روی خط تلفن

زمانی که به دنبال استفاده از پروتکل سیپ ترانک هستید، دیگر مشکلاتی از قبیل از دست دادن خطوط دائمی تلفن را نخواهید داشت. خطوط دائمی تلفن که دارای سیپ ترانک هستند، قابل جابه‌جایی خواهند بود و می‌توانید در هر زمان و مکانی از آن‌ها بهره ببرید.

  • افزایش میزان رضایت مشتریان

استفاده از سیپ ترانک، کیفیت صدا را افزایش می‌دهد. به این ترتیب در مدت زمان طولانی، مخاطبان شما رضایت بیشتری را از تماس‌های برقرار شده و کیفیت آن‌ها خواهند داشت. از همین رو می‌توانید با استفاده از سیپ ترانک، جلب رضایت مشتری را نیز به همراه داشته باشید.

  • امنیت بسیار بالا در بین سرویس‌های تلفنی

به عنوان آخرین مزیت استفاده از سیپ ترانک، می‌توان به امنیت بالا در استفاده از این تکنولوژی اشاره کرد. موارد استفاده از این پروتکل در کنار دیگر پروتکل‌ها و تکنولوژی‌های مشابه نشان می‌دهد که در سیستم این پروتکل امنیت بالایی برقرار است و می‌توان به راحتی آن را کنترل کرد.

حتما بخوانید:  فکس مودم چیست؟

سیپ ترانک (SIP Trunk) چیست و چه کاربردی دارد؟

جمع بندی پایانی مقاله

اگر تا به حال، نام سیپ ترانک (SIP Trunk) را شنیده باشید، ممکن است به دنبال مزایا و کاربردهای این تکنولوژی جدید در دنیا باشید. از همین رو با اختصاص دادن این مقاله به چیستی و کارکردهای سیپ ترانک سعی کردیم تا به شما در این راستا کمک کنیم. کمکی که می‌تواند موجب افزایش اطلاعات شما درباره سیپ ترانک شده و انتخاب و مزایای بیشتری را برای شما به همراه داشته باشد. امید است با استفاده از این اطلاعات بتوانید به نتایج مورد نظر خود دست پیدا کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *