شناخت انواع خطوط مخابراتی

شناخت انواع خطوط مخابراتی

همه چیز راجع به شناخت انواع خطوط مخابراتی

شناخت و هم‌چنین بررسی انواع خطوط مخابراتی موجود به شما کمک خواهد کرد تا بتوانید با توجه به نوع نیاز خود و با ارزیابی ویژگی‌های هر یک از انواع این خطوط خط مورد نظر خود را انتخاب کنید و مورد استفاده قرار دهید. همان‌طور که می‎دانید انتخاب خط مخابراتی مورد نیاز، باید با توجه به موقعیت مکانی کاربران، انجام گیرد. طبق یک دسته بندی کلی، در کشور ایران انواع خطوط مخابراتی قابل استفاده عبارتند از خطوط آنالوگ، خطوط دیجیتال و خطوط ویپ.

خطوط آنالوگ مخابراتی

این دسته از خطوط و سیستم‌های مخابراتی، امواج آنالوگ هستند. از طرف دیگر به صورتی کاملا ساده و ابتدایی می‌توانند امواج و سیگنال‌ها را دریافت نمایند و آن‌ها را ارسال کنند. خطوط و سرویس‌های آنالوگ دارای این توان هستند که به صورت سینوسی و به وسیله جریان الکتریکی روی خطوط مسی حرکت کنند. نکته قابل ذکر در زمینه این خطوط این است که به کارگیری این دسته از خطوط و سرویس‌ها باعث می‌شود تا محدویت‌هایی برای کاربران ایجاد شود. برای پاسخ به این دسته از محدودیت‌ها و برطرف نمودن آن‌ها خطوط دیجیتال مخابراتی راه اندازی شده‌اند.

خطوط دیجیتال مخابراتی

همان‌طور که گفته شد سیستم‌های دیجیتال مخابراتی برای برطرف نمودن مشکلات سرویس‌های آنالوگ ایجاد شدند. از جمله محدویت‌هایی که با استفاده از خطوط آنالوگ ایجاد می‌شوند می‌توان به عدم امکان برنامه ریزی تلفن اشاره کرد که در خطوط دیجیتالی این اشکال برطرف شده است. بنابراین و به طور کلی خطوط آنالوگ قابل کاربرد در منازل و ادارات و سازمان‌ها هستند و می‌توان از طریق آن‌ها بسیاری از کارهای ساده از جمله امور روزانه را انجام داد. اما در سازمان‌هایی که امکانات بالاتری نیاز دارند استفاده از این خطوط مناسب نیست. برای این دسته از سازمان‌ها، خطوط دیجیتالی بسیار مناسب‌تر هستند. چراکه این دسته از سرویس‌ها دارای تکنولوژی‌های متناسب باپیشرفت‌های سال‌ها و دهه‌های اخیر هستند و می‌توانند نیاز بیشتری را پاسخ دهند.

کاربرد خطوط دیجیتال

خطوط دیجیتال، به طور کلی به انواعی از خطوط و سرویس‌های مخابراتی گفته می‌شود که دارای این قابلیت هستند که بتوانند در ابتدا صوت را به داده و یا اطلاعات صفر و یک و دیجیتال تبدیل نمایند و سپس نسبت به انتقال این اصوات اقدام کنند. خطوط دیجیتال، هم‌چنین دارای این امکان هستند که سیگنال‌های صوتی را بشکنند و سپس آن را به عدد و رقم تبدیل کنند. این خطوط به صورت خطی می‌توانند بسیاری از خطاها را در هنگام ارسال سیگنال و یا دریافت آن اصلاح کنند و یا مورد بازسازی قرار دهند.
بنابراین این عامل سبب می‌شود تا خطوط دیجیتالی مخابراتی بتوانند از وضوح صدای بالاتری نیز برخوردار شوند. از جمله خطوط دیجیتال که در حال حاضر مورد استفاده قرار می‌گیرد می‌توان خطوط ISPN، E1، DSL، ADSL، NGN و … را نام برد.
از دیگر ویژگی‌ها و مزایای استفاده از خطوط دیجیتالی می‌توان به این مورد اشاره کرد که خطوط دیجیتالی دارای این امکان هستند که بتوانند پارازیت‌ها و موانع و هم‌چنین نویزهای صوتی را در هنگام مکالمه و تماس کاهش دهند. از طرف دیگر این سیستم‌ها قادر هستند که سرعت بسیار بالاتری را در برقراری ارتباط فراهم آورند. توانایی انتقال دادن بیش از یک کانال بر بستر خطوط ثابت نیز از دیگر مزایای سرویس‌های دیجیتال است. به طور معمول با به کارگیری این سیستم‌های مخابراتی، افت ولتاژ برای فواصل دور اثر گذار نیست.

حتما بخوانید:  خطوط E1 یا PRI چیست؟

شناخت انواع خطوط مخابراتی

خطوط ویپ مخابراتی

از دیگر انواع خطوط مخابراتی قابل استفاده در ایران خطوط ویپ هستند. این دسته از خطوط در بستر شبکه راه اندازی میشوند و برای تلفن ویپ کاربرد دارد. لازم به ذکر است که مراکز تماس که در حال حاضر سانترال نامیده می‌شوند و با توجه به این خطوط، پیشرفت‌های بسیاری را وتجربه کرده اند. سانترال به طور کلی در دو نوع وجود دارد که عبارتند از سانترال‌های تحت شبکه و سانترال‌های غیر تحت شبکه.
در ادامه به شرح مختصر هر یک از انواع خطوط مخابراتی و ویژگی‌های هر یک از این سرویس‌ها خواهیم پرداخت.

انواع خطوط مخابراتی و ویژگی‌های هر یک

خطوط ISDN

یکی از انواع خطوط مخابراتی، سرویس‌های ISDN هستند. نکته قابل ذکر در زمینه این سرویس‌های مخابراتی این است که ساختار این خطوط بر اساس شبکه دیجیتال طراحی شده است. این سرویس‌ها زمانی طراحی شده و مورد اقبال واقع شدند که سیستم‌های مخابراتی آنالوگ، تنها سرویس‌های موجود بودند. این دسته از خطوط آنالوگ، همان‌طور که گفته شد دارای محدودیت‌هایی بودند. از جمله، این سیستم‌ها تنها می‌توانستند اطلاعات و دیتاهای آنالوگ را انتقال دهند. اما با وجود پیشرفت‌هایی که در آن زمان انجام گرفت باعث بروز تحولاتی در دنیای علم و فناوری شد. این خطوط نیز بر پایه و اساس شبکه دیجیتال طراحی و راه اندازی شدند.
در این دسته از سیستم‌های مخابراتی اطلاعات صوتی و همچنین دیجیتال در انواع خطوط تلفن دیجیتال قابل انتقال و ارسال هستند. لازم است بدانید که خطوط و سیستم‌های مخابراتی ISDN خود دارای دو دسته اصلی هستند. اساس این دسته بندی بر حسب پهنای باند این خطوط صورت گرفته است. دسته اول سیستم‌های مخابراتی ISDN، خطوط B-ISDN اند دسته دوم این سیستم‌ها N-ISDN هستند که هر یک ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. خطوط مخابراتی ISDN می‌توانند علاوه بر صوت از داده‌ها و اطلاعات دیجیتالی نیز پشتیبانی قابل توجهی به عمل آورند.

خطوط ADSL

از دیگر انواع سیستم‌های مخابراتی می‌توان سرویس‌های ADSL را نام برد. این دسته از تکنولوژی‌ها دارای سرعت بسیار بالایی هستند. از طرف دیگر هزینه آن‌ها نیز نسبت به خطوط ISDN بسیار کم‌تر است. این عامل سبب شده تا تکنولوژی‌های نوین مخابراتی بتوانند جایگاه خاصی را در میان مردم و کاربران به دست آورند.

خطوط DSL

این دسته از سرویس‌های مخابراتی نیز پس از سرویس‌های ISDN به وجود آمدند و مانند خطوط ADSL سرعت بالایی دارند و از طرف دیگر هزینه آن‌ها نیز کم‌تر از خطوط مورد استفاده پیشین است. نکته قابل ذکر در زمینه این سیستم‌ها این است که خطوط DSL و خطوط ADSL با یکدیگر دارای تفاوت و شباهت‌هایی نیز هستند. از جمله شباهت‌های میان این دو سرویس می‌توان به این مورد اشاره کرد که هر دو دسته این خطوط دارای این قابلیت هستند که به صورت نقطه به نقطه دو محل را به یکدیگر اتصال دهند تا از این طریق عملیات تبادل اطلاعات و داده‌ها انجام گیرد. نکته قابل ذکر و ویژگی دیگر و مشترک این دو دسته از سرویس‌های مخابراتی این است که در دو سر هر دو خط باید مودم‌هایی مخصوص قرار داده شوند. تنها تفاوت موجود میان این دو سرویس مخابراتی در سرعت انتقال اطلاعات توسط آن‌ها است.

حتما بخوانید:  ست کردن گوشی بی سیم پاناسونیک

شناخت انواع خطوط مخابراتی

خطوط WIRELESS

سرویس‌های مخابراتی وایرلس نیز از انواع خطوط و سیستم‌های دیجیتال به شمار می‌روند. در این دسته از سرویس‌ها عملیات تبادل اطلاعات و داده‌ها به صورت بی سیم انجام می‌گیرد. در این تکنولوژی‌ها لازم است از دو آنتن استفاده شود که یکی از آن‌ها در مبدا تماس واقع می‌شود و دیگری در مقصد قرار می‌گیرد. به این دو آنتن، آنتن‌های فرستنده و گیرنده گفته می‌شود.
نکته قابل ذکر در زمینه استفاده از خطوط وایرلس این است; که آنتن‌های مورد استفاده در این سرویس‌ها حتما باید در مقابل هم قرار داده شوند. برد این آنتن‌ها چیزی در حدود 2 تا 5 کیلومتر است. در صورتی که قصد داشته باشید این میزان از برد را افزایش دهید می‌توانید از تقویت کننده استفاده کنید. بنابراین و در صورت استفاده از تقویت کننده، می‌توانید برد این سرویس‌ها را تا 20 کیلومتر افزایش دهید. نکته دیگری که باید در این بخش به آن اشاره شود این است که سرعت انتقال داده‌ها و اطلاعات از طریق به کارگیری سرویس‌های وایرلس بسیار مناسب و مطلوب است. تنها نقطه ضعف و یا عیب این سیستم‌های مخابراتی این است که خطوط وایرلس ارتباط بسیار مستقیمی با اوضاع جوی و شرایط آب و هوایی دارند. بنابراین ضریب اطمینان آن‌ها نسبتا پایین است.

خطوط PSTN

خطوط PSTN که به آن‌ها خطوط آنالوگ نیز گفته می‌شود; همان خطوط و سیستم‌های رایج مخاربراتی هستند که به صورت معمول در دسترس تمامی کاربران قرار داده می‌شوند. علاقمندان به داشتن این سرویس‌ها می‌توانند به شرکت‌های مخابراتی مراجعه نمایند و این سیستم‌ها را خریداری کنند. خطوط آنالوگ PSTN بر روی کابل‌های زوجی از طرف مخابرات عرضه می‌شوند. بنابراین برای اتصال به اینترنت باید از این خطوط استفاده کنید.

خطوط E1

خطوط مخابراتی E1 که به آن‌ها خطوط PRI نیز گفته می‌شود; در حقیقت همان سیستم‌ها و یا خطوط چهار و یا پنج شماره‌ای هستند. بنابراین شماره‌هایی با ارقام بسیار کم‌تری را ایجاد خواهند نمود. در صورتی که علاقه داشته باشید از این سرویس‌ها بهره مند گردید باید به شرکت مخابرات مراجعه نماید.
یکی از نکات قابل ذکر در زمینه این دسته از سرویس‌هاس مخابراتی قابلیت‌های موجود در این سیستم‌ها است. از جمله این قابلیت‌ها می‌توان به این مورد اشاره کرد که این خطوط دارای این امکان هستند که شما در هنگام استفاده از ان‌ها بتوانید از تکنولوژی‌های منحصر به فرد دستگاه سانترال خود نیز استفاده کنید. بنایراین می‌توانید با اضافه کردن شماره داخلی خود هنگام تماس از بیرون مجموعه به داخلی مورد نظر خود به طور کاملا مستقیم ارتباط برقرار کنید.

این دسته از سرویس‌های مخابراتی در کشورهای امریکا و کانادا مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر زوج سیم در این دسته از سرویس‌های مخابراتی دارای 24 خط است. این خطوط با خطوط دیگر از جمله خطوط E1 دارای تفاوت‌هایی هستند. از جمله این تفاوت‌ها می‌توان به این مورد اشاره کرد که کد و سیگنالینگ این دو با یکدیگر متفاوت است. از طرف دیگر فریمینگ این دو دسته از سرویس‌های مخابراتی نیز با یکدیگر تفاوت‌هایی دارد.

حتما بخوانید:  تلفن ابری چیست و چه مزایایی دارد؟

کاربرد خطوط E1

این دسته از سرویس‌های مخابراتی دارای یک لینک به همراه 30 عدد کانال هستند. بنابراین و با استفاده از این سیستم‌ها 30 کاربر خواهند توانست به طور همزمان با این خطوط صحبت کنند و یا تماس برقرار نمایند. از طرف دیگر این کانال‌ها قابلیت ایجاد نمودن ارتباط یک طرفه و یا دو طرفه را نیز دارند.
خطوط E1 خطوطی بسیار استاندارد هستند و در کشورهای اروپایی، مورد استفاده قرار می‌گیرند و در ایران نیز ارائه می‌گردند. هر زوج سیم این دسته از خطوط دارای 30 خط است. نحوه برقراری ارتباط از طریق این سیستم‌ها بدین شکل است که در ابتدا سیگنال از سوئیچ به مودم انتقال پیدا می‌کند. مودم در این میان در حقیقت به عنوان مبدل دیجیتال به انالوگ مورد استفاده قرار می‌گیرد. پس از آن سیگنال به بالن می‌رود. بالن نوعی مبدل فیزیکی کواکسیال به خروجی شبکه است. پس از اینکه سیگنال مورد نظر وارد بالن شد در آخر کار به صورت آنالوگ از مخابرات خارج می‌شود و در محل مورد نظر مشترک و یا کاربر در ابتدا به مودم وارد می‌شود تا ترجمه سیگنال به دیجیتال صورت بگیرد. پس از انجام این مرحله، سیگنال ترجمه شده بالن می‌شود. بعد از انجام این مراحل، برای اتصال به مراکز تلفن حتما باید از واسطه‌های سخت افزاری و یا برخی از تجهیزات جانبی استفاده کرد. از جمله این واسطه‌ها می‌توان به کارت‌های تلفن و یا گیت وی اشاره کرد. بنابراین در هنگام فراهم نمودن این دسته از سرویس‌های مخابراتی; لازم است نسبت به فراهم کردن این تجهیزات نیز اقدام کنید.

شناخت انواع خطوط مخابراتی

خطوط SIP

در حال حاضر و با وجود پیشرفت‌های بسیار در زمینه تکنولوژی‌های مدرن خطوط مخابراتی استفاده از برخی از تجهیزات در زمینه فیبر نوری و شبکه خطوط تلفن نیز رواج قابل توجهی یافته است. استفاده از خطوط و سیستم‌های مخابراتی SIP یکی از انواع این فناوری‌های تازه است. برای استفاده و به کارگیری این سرویس‌های مخابراتی لازم است برای خط خود خطوط 8 شماره‌ای و یا حتی خطوط 4 یا 5 شماره‌ای را انتخاب کنید. این خطوط را باید با توجه به تعداد مورد نیاز خود، خریداری نمایید. این نوع از خطوط را می‌توانید از طریق شرکت‌های مخابرات فراهم نمایید. از طرف دیگر در حال حاضر بسیاری از شرکت‌های ISP که دارای مجوز فعالیت از شرکت ارتباطات هستند نیز این خطوط و سرویس‌ها را به مشترکین و کاربران ارائه می‌دهند.

خطوط NGN

این دسته از خطوط مخابراتی دارای این قابلیت هستند که بتوانند صوت داده و یا خطوط ارتباطی از قبیل بی سیم و یا سیم دار را تنها با استفاده از یک ساختار شبکه انتقال دهند. کلمه NGN مخفف عبارت Next Network Generation است. این کلمه، در معنای شبکه نسل جدید به کار گرفته می‌شود. با استفاده از این خطوط و سیستم‌های مخابراتی کاربران خواهند توانست ترکیبی از شبکه‌های تلفن PSTN شبکه تلفن موبایل GSM، شبکه ATM و شبکه‌های اینترنت را به صورت همزمان در دسترس داشته باشند. بنابراین این دسته از افراد می‌توانند با استفاده از این خطوط مخابراتی از تمام امکانات موجود در شبکه‌های مخابراتی استفاده کنند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *